Srdačna dobrodošlica novom Veleposlaniku, NJ.E. Pierfrancescu Saccu i novom generalnom konzulu, dr. Davidu Bradaniniju!

Veleposlanstvo Republike Italije u Zagrebu i Generalni Konzulat Italije u Rijeci su dvije diplomatsko-konzularne institucije pod vodstvom Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje koje zajedno sa Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu i agencijom ICE također u Zagrebu su dio ”Sistema Paese” u Hrvatskoj. Njihova je zadaća jačanje bilateralnih odnosa i promicanje talijanskih interesa u Hrvatskoj, na svim područjima i sektorima (gospodarskom, kulturnom, znanstvenom itd.).

Od utorka, 7. siječnja 2020., Veleposlanstvo Republike Italije u Zagrebu i Generalni konzulat Italije u Rijeci imaju novog Ambasadora, NJ.E. Pierfrancesca Sacca te novog generalnog konzula, dr. David Bradanini.

Veleposlanik Sacco rođen je u Rimu 17. svibnja 1965. godine, a diplomirao je pravo na Sveučilištu u Rimu, započinjući diplomatsku karijeru 1990. godine. Prvi posao odradio je kao prvi vice konzul u Brazilu u São Paulu, gdje mu je 1995. potvrđena funkcija pomoćnika konzula. 1997. godine bio je prvi tajnik za gospodarstvo u Budimpešti, gdje je 2000. godine potvrđen na mjesto savjetnika za gospodarstvo. 2001. godine boravio je u Rimu u Službi za tisak i informiranje, a zatim i u Generalnoj upravi za europske integracije. Nakon četiri godine u Madridu, gdje je obnašao dužnost savjetnika za gospodarstvo i prvog savjetnika za gospodarstvo, 2008. godine vratio se u Rim u Generalnu upravu za razvojnu suradnju. 2011. godine promaknut je u čin opunomoćenog ministra, a također je preuzeo zamjeničke funkcije zamjenika generalnog direktora / središnjeg direktora za opće i administrativne poslove suradnje. Pored toga, iste godine bio je šef Jedinice za povijesno-diplomatsku analizu, programiranje i dokumentaciju Generalnog tajništva, sve do 2015. godine, u kojoj je bio šef Stalnog predstavništva pri UN-u u Rimu, s titulom i zvanjem veleposlanika.

Generalni konzul dr. Davide Bradanini rođen je u Caracasu (Venezuela) 13. siječnja 1983., a diplomirao je na međunarodnim i diplomatskim znanostima na Sveučilištu u Bologni 2008. godine. 2012. stekao je magisterij iz “Europskih političkih i administrativnih studija” na Europskom koledžu u Bruggeu (Belgija) i doktorat politologije na IMT-u u Lucci. S diplomatskom karijerom započeo je 2013. godine, kada je radio u Generalnoj upravi za Europsku uniju (Jadranska i balkanska jedinica) Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje i Stalnom predstavništvu Italije pri Ujedinjenim narodima u Rimu.

Talijansko hrvatska gospodarska komora izražava želju i dostupnost za uspješnu i plodonosnu suradnju kako s Veleposlanstvom, tako i s Generalnim konzulatom u interesu svih članova Komore i svih potencijalnih talijanskih ulagača koji namjeravaju doći u Hrvatskoj.

Talijansko hrvatska gospodarska komora želi zaželjeti srdačnu dobrodošlicu u Hrvatsku Veleposlaniku Saccu i Konzulu Bradaniniju te im želi ugodan rad!