Susret predstavnika HGK i THGK

Danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore (HGK) održan produktivan i prijateljski susret glavnih predstavnika dvije važne institucije – HGK i Talijansko-hrvatske gospodarske komore (THGK). Predsjednici, direktori sektora i glavni tajnici ove dvije komore okupili su se sa svrhom jačanja bilateralne suradnje na institucionalnoj i poduzetničkoj razini.

S obzirom na iznimno uspješan prošlogodišnji Business Forum koji se održao u Rimu, ova inicijativa ima za cilj stvaranje novih mogućnosti za poboljšanje gospodarstva s obje strane Jadrana, a kroz sinergijske napore i zajedničko djelovanje, cilj je potaknuti nove buduće inicijative koje će koristiti svim sudionicima, te dodatno ojačati već dobru suradnju između Hrvatske i Italije, stoga inicijativa dugoročno teži promicanju stabilnosti i razvoju regije.

Kroz suradnju i dijalog, razmjenu iskustva i ideja te uzajamnu podršku, HGK i THGK nastoje ostvariti zajedničke ciljeve i doprinijeti razvoju i napretku obje zemlje te postaviti temelj za stvaranje održive i prosperitetne budućnosti.