Svjetska konvencija talijanskih gospodarskih komora za inozemstvo

Aldo Di Biagio izabran za predstavnika u Upravnom Odboru Assocamerestero

21.lipnja – 25.lipnja 2024 Brescia – Assocamerestero mreža je koja okuplja 64 zemlje s 84 talijanske gospodarske komore na pet kontinenata, u protekla četri dana održala je niz operativnih sastanaka koji su obuhvatili četiri svjetske zone. Ovaj prestižni događaj privukao je pažnju globalne poslovne zajednice i ponudio jedinstvenu platformu za razmjenu ideja i iskustava.

Ovakvi događaji igraju ključnu ulogu u jačanju međudržavnih veza, pružajući platformu za dijalog i suradnju između zemalja. Kroz razmjenu ideja i iskustava, potiče se ekonomski rast i razvoj, stvarajući čvrste temelje za buduće generacije. Sudionici su imali priliku produbiti svoje razumijevanje globalnih tržišta, identificirati nove prilike za suradnju i zajednički raditi na izazovima s kojima se suočavaju.

Na skupštini svih komora, održanoj uz prisustvo vice ministra Valentini, Senatora Carèa i Senatora Di Giuseppea, naglasak je stavljen na strateški razvoj i buduće planove organizacije. Posebno su bile važne teme koje su obuhvaćale održivost i kompetitivnost u poslovanju.

Jedan od ključnih trenutaka događaja bili su izbori za predstavnika u upravnom odboru Assocamerestero za zonu Europe i Mediterana. S ponosom objavljujemo da je naš predsjednik Talijansko – hrvatske gospodarske komore Aldo Di Biagio izabran za ovu prestižnu poziciju, što je priznanje njegovom dugogodišnjem radu i predanosti, ali i našoj komori koje se sve čvršće pozicionira u svijetu ekonomske i gospodarske razmjene naših dviju zemalja.

Konferencija je nastavljena s temom “Održivost i kompetitivnost”, gdje su stručnjaci i lideri iz različitih industrija podijelili svoja iskustva i najbolje prakse. Posebnu čast imali smo čuti predavanje nobelovca za ekonomiju iz 2003. godine, dr. Engel, čije su inovativne ideje i uvidi inspirirali sve prisutne.

Posljednja dva dana konferencije bila su posvećena poslovnim susretima (B2B), gdje su komore organizirale više od 100 sastanaka između tvrtki iz Brescie i Lombardije. Ovi susreti pružili su izvrsnu priliku za umrežavanje i istraživanje novih poslovnih mogućnosti.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Talijansko-hrvatske gospodarske komore: Andrea Perkov, direktorica komore, Denis Jurčić, zamjenik direktorice, te Iva Lesjak, članica Uprave. Njihova prisutnost dodatno je naglasila važnost međusobne suradnje i jačanja gospodarskih veza kako između Italije i Hrvatske pa tako i na globalnoj razini povezivanja Hrvatske.

Konferencija je zaključena s jasnom porukom: kroz suradnju, inovaciju i održivost, možemo osigurati konkurentnost naših organizacija i stvarati održivu budućnost za sve. Ovaj događaj ističe važnost međunarodnih susreta u izgradnji snažnih ekonomskih i kulturnih veza između država.