Talijansko-hrvatska gospodarska komora obilježila 20 godina rada DUCATI KOMPONENTI u Ludbregu

18. Listopad 2023. Ludbreg, Hrvatska – DUCATI KOMPONENTI, članica DUCATI Grupe, obilježila je više od dva desetljeća izvrsnosti i inovacija u proizvodnji električnih komponenti i tehnoloških rješenja. Uz podršku Talijansko-hrvatske gospodarske komore, ovaj značajni trenutak proslavljen je u Ludbregu, a naglasak je stavljen na ulaganje u nove tehnologije i zelenu tranziciju.

DUCATI KOMPONENTI, smještena u pitoresknom Ludbregu, odigrala je ključnu ulogu u prenošenju znanja i tehnologija iz matične tvrtke, DUCATI“, te u razvoju poslovanja u Hrvatskoj. Ovaj posjet posebno je obilježila inauguracija novog predsjedništva tvrtke, s gospođom Federicom Guidi na čelu. Ova svečanost privukla je brojne ugledne goste, uključujući predstavnike lokalnih vlasti, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji su dosad pružali punu podršku i poticaje za inovacije. Ova podrška će se nastaviti i u budućnosti.

Uz to, nedavno je najavljen novi projekt koji će donijeti revolucionarne električne komponente u Hrvatsku. Paleta proizvoda tvrtke obuhvaća od običnih, naizgled bezazlenih komponenti koje su ključne za svaki aspekt modernog života – od strojeva i vozila do nadzornih sustava, željeznica i autocesta. Također, tvrtka je inovator u stvaranju potpuno automatiziranih naplatnih kućica i električnih punionica za automobile. Njihov fokus za budućnost i inovacije usmjeren je prema zelenoj i digitalnoj transformaciji, a trenutačno su lideri u gotovo osam zemalja širom svijeta.

Ponosno možemo istaknuti da su DUCATI KOMPONENTI iz Ludbrega članovi Talijansko-hrvatske gospodarske komore od samih njenih početaka u hrvatskoj. Osim toga, istaknuli su se i osvojili prvu ITA CRO business nagradu 2018. godine, kada su predstavili električni automobil po imenu “DUCK”. Ovaj inovativni automobil danas se koristi u talijanskoj pošti, karabinjerima, hrvatskoj pošti i mnogim drugim institucijama.

Na ovom svečanom događaju, Talijansko-hrvatsku gospodarsku komoru predstavljali su predsjednik Aldo di Biagio, direktorica Andrea Perkov i ostatak osoblja komore. S njima su prisustvovali ugledni gosti, uključujući Veleposlanika Italije Pierfrancesco Sacco, Tomislava Pokaza iz ureda predsjednika Vlade, predstavnike Ministarstva gospodarstva, Ministarstva regionalnog razvoja, predstavnike Hrvatske gospodarske komore, gradonačelnika Ludbrega, zamjenika župana Varaždinske županije i načelnike okolnih općina s kojima DUCATI KOMPONENTI uspješno surađuje dugi niz godina.

Ovaj događaj svijetli kao primjer izvrsnosti i partnerstva između Italije i Hrvatske, te označava pozitivan korak prema održivom i inovativnom budućem gospodarstvu. DUCATI KOMPONENTI nastavit će se razvijati, donoseći nove tehnologije i inovacije u Hrvatsku, i nastaviti biti ponosni članovi Talijansko-hrvatske gospodarske komore što nas čini izuzetno ponosnima.