Zamjenik ministra Ministarstva Vanjskih Poslova Republike Italije posjetio Hrvatsku i susreo se s Talijanskim poduzetnicima

Zagreb, 12. listopad 2023. – U sklopu svoje službene posjete Hrvatskoj, zamjenik ministra vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije, Edmondo Cirielli, ostvario je važan susret s ključnim akterima u poslovnom svijetu Hrvatske. Ovaj značajan susret održao se u prostorijama Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, u prisustvu predsjednika i zamjenika predsjednika Talijansko-hrvatske gospodarske komore te drugih uglednih članova Upravnog odbora.

Ova posjeta ima duboko simboličko i praktično značenje u jačanju veza između Republike Italije i Republike Hrvatske, posebno na području ekonomske suradnje.

Sastanak je bio odlična prilika za dijalog između talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj i talijanskih institucija u hrvatskoji i predstavikom ministra vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije. Razgovarali o potencijalnim projektima i investicijskim prilikama u obje zemlje. Ovoj važnoj interakciji svakako će doprinijeti rastućem gospodarskom partnerstvu između Italije i Hrvatske.

Tijekom susreta, prisutni su izrazili iskrenu zahvalnost zamjeniku ministra Cirielliju i talijanskoj vladi na podršci koju Italija pruža. Ta podrška se ogleda u različitim oblicima, uključujući zajedničke gospodarske projekte, kulturnu razmjenu i razvoj diplomatskih odnosa.

Zamjenik ministra Edmondo Cirielli je također istaknuo koliko su Italija i Hrvatska bliski partneri, te je naglasio važnost ovakvih susreta za unaprjeđenje suradnje između dviju zemalja. Ovo je samo jedan od koraka prema jačanju bilateralnih odnosa i stvaranju novih prilika za gospodarski rast i razmjenu između Republike Italije i Republike Hrvatske.

Ovaj susret svakako predstavlja važan trenutak u ostvarivanju dubljih veza između dviju zemalja i učvršćivanju suradnje između talijanskih i hrvatskih poduzetnika. Pomaže u izgradnji mostova između različitih sektora i otvara vrata novim prilikama za rast i razvoj, što će sigurno doprinijeti prosperitetu obje zemlje.