Teatar Kataklò u Rijeci – europskoj prijestolnici kulture 2020

Veleposlanik Republike Italije u Zagrebu, NJ.E. Pierfrancesco Sacco najavio je da će se u ljeto, između lipnja i srpnja, u Rijeci održati vrlo važan događaj – nastup kompanije Kataklò.

Kataklò Athletic Dance Theatre neovisna je tvrtka koja uspješno djeluje u Italiji i inozemstvu već više od 25 godina. Naziv Kataklò dolazi od starogrčkog i znači “plešem savijanjem i uvijanjem”. Kataklòov stil zasnovan je na visokoj atletskoj pripremi i na izvanrednoj plesnoj tehnici svih izvođača. Kataklò je rad u toku, skup inovativnih ideja i poticajne suradnje.

Kataklò je međunarodno prepoznata po svojoj visokoj umjetničkoj vrijednosti i iznenađujućoj spektakularnosti svojih produkcija, predstavljajući talijansku kulturu u svijetu zahvaljujući snažnoj suradnji s talijanskim institucijama za kulturu i Ministarstvom vanjskih poslova na priredbama, festivalima i događajima izvan državne granice.

Među važnim događajima na kojima je tvrtka nastupila su: nastup ispred pape Ivana Pavla II. na Trgu svetog Petra za XVIII. Svjetskog dana mladih (2003.), olimpijske igre u Sydneyu (2000.), svečanost otvaranja Olimpijskih igara u Torinu (2006.), Fringe festivala u Edinburghu (2006. i 2009.), Olimpijskih igara u kulturi u Pekingu (2008.) te mnogih drugih.

Sada će i grad Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020., njezini građani i mnogi drugi posjetitelji imati priliku uživati ​​u predstavi koju će zasigurno napraviti Kataklò.