”Tjedan talijanske kuhinje u svijetu” stigao i do Zagreba

Sinoć je, u sklopu četvrtog izdanja ”TJEDNA TALIJANSKE KUHINJE U SVIJETU”, zagrebački hotel Le Premier ugostio večeru koju je pripremio chef Stefano Cosattini, koji je za ovu prigodu imao pomoć chefa iz Trsta Piera Di Turija.

Događaj je otvorio talijanski Veleposlanik NJ.E. Adriano Chiodi Cianfarani, koji je naglasio važnost cijele ove manifestacije koja ima za cilj promociju talijanske kuhinje širom svijeta. Štoviše, Veleposlanik je objasnio da talijanska kuhinja predstavlja važan stil života, vrlo blizak Hrvatskoj koji se ne tiče samo gastronomije, već i kulture i gospodarstva.

Direktorica agencije ICE u Zagrebu, Margherita Lo Greco pozdravila je goste ističući izvrsnost Italije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, što je također važno i za gospodarstvo.

Jelovnik večere bio je podijeljen u tri slijeda: milanski rižoto s pistacijom Bronte i goveđim obrazom, teletina s bosiljkom, krumpirom i gljivama te Babà s rumom.