Ublažavanje epidemioloških mjera u Hrvatskoj

U ponedjeljak, 1. ožujka, započelo je djelomično ublažavanje epidemiološih mjera. Nacionalna radna skupina za civilnu zaštitu detaljno je ilustrirala nove mjere, svakako blaže od prethodnih, ali u svakom slučaju uvijek u skladu s naporima da se izbjegne nekontrolirano širenje koronavirusa. Stoga su od jučer terase barova i restorana ponovno otvoreni u Hrvatskoj.

Nadalje, ugostiteljski objekti moraju se zatvoriti u 22 sata i moraju se pridržavati strogih protuepidemijskih mjera, kao što je udaljenost od stolova od najmanje 3 metra. Bit će zabranjen ulaz u unutarnje prostore barova i restorana: jedina iznimka bit će sanitarni čvorovi kojima se može pristupiti samo s maskom. Vraćate se i u teretanu, da biste trenirali sportove poput košarke i odbojke. Čak i ovdje će se izbjeći kontakti, tj. bit će moguće raditi na atletskoj kondiciji, ali ne i igrati utakmice. Preporučuje se zabraniti korištenje svlačionica i tuševa. Međutim, neće biti promjena s obzirom na režim graničnog prijelaza, radno vrijeme trgovina i javnog prijevoza. Jedina novost bit će ukidanje zabrane ulaska brodova za krstarenje u hrvatske luke.

Croazia: ulteriori riaperture, ma le varianti del virus fanno paura (lavoce.hr)

Za više informacija posjetite službenu stranicu https://www.koronavirus.hr

Za sve detalje važećih epidemioloških mjera u Italiji i Hrvatskoj, posjetite web stranicu Ambasade Republike Italije u Zagrebu :

 Emergenza Covid-19: Nuove Misure adottate dalle Autorità italiane e croate (esteri.it)