V. Tjedan talijanske kuhinje u svijetu

U sklopu petog tjedna talijanske kuhinje u svijetu, u četvrtak 26. studenoga, Generalni konzulat Italije u Rijeci u suradnji s Odjelom za talijanistiku Sveučilišta u Rijeci i Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom organizirao je natjecanje za studente koji su predstavili tipična jela mediteranske prehrane.

Izdanje Tjedna talijanske kuhinje u svijetu za 2020. godinu započinje od korijena talijanske kulinarske tradicije, slaveći također 200 godina od rođenja Pellegrina Artusija, oca talijanske domaće kuhinje, s naglaskom na bitnom odnosu koji veže talijansku gastronomsku baštinu i teritorij.

Mediteranska prehrana, osim što je jedna od najzdravijih na svijetu, ove godine slavi i 10. godišnjicu uvrštavanja na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, rekao je Generalni konzul Davide Bradanini.

U virtulanom sastanku, ali jako zabavnom, uz nazočnost lektora Diega Sbacchija, profesorica Gianne Mazzieri – Sanković, Corinne Gerbaz Giuliano, Maje Đurđulov i Ive Peršić, predsjednika Zajednice Talijana Tremul i studentata, Generalna tajnica THGK Perkov, je imala čast dodijeliti nagrade  najboljim studentima godine koji su se predstavljali tipična talijanska jela od predjela do deserta.

THGK također zahvaljuje ABS Sisak, članu Upravnog odbora na njihovom financijskom doprinosu ovoj vrijednoj nagradi.

Suradnja, jedinstvo i ljubav prema talijanskoj kulturi, zahvaljujući mladima, živi i slavi talijanstvo u ovoj zemlji.

Pobjednici su

I. godina preddiplomskog studija s tjesteninom od maslaca i kadulje – Cristina Lubiana

II. godina preddiplomskog studija sa Saltimbocca alla romana – Milena Korenika

III. godina preddiplomskog studija sa Mahunama i krumpirom – Marijana Gašparović

I. godina post diplomskog studija s kanapeima s lećom i radičem – Martina Colnar

II.  godina post diplomskog studija s kalabrijskim križevima – Doris Datković