WMF u svibnju stiže u Vodnjan sa projektom Worldwide Events, satelitski prijenos Festivala povećenog start-up inovacijama, inkubatorima i investitorima

Projekt koji je pokrenut u svrhu promicanja ideja i znanja o svijetu inovacija: WMF Worldwide Events uključuje 5 kontinenata putem događaja i inicijativa, potičući izgradnju svjetske mreže  koja se sastoji od start-up inovacija, tvrtki i dioničara u sektoru.

Počinjemo u svibnju iz grada Vodnjana u Hrvatskoj, event koji se organizira u partnerstvu sa Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom i tvrtkom Infobip.

Bologna –

WMF – najveći Festival posvećen inovacijama, projekt je Search On Media grupe – lansira project Worldwide Events.

Event u Hrvatskoj potvrđen je za svibanj 2021 u gradu Vodnjanu koji se održava  u partnerstvu s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom te Infobipom: sudjelovanje je besplatno, prijenos će se moći pratiti online putem interaktivne platforme ibrida.io.


Raspored događanja biti će osmišljen sukladno ciljevima i ključnim načelima Web Marketing Festivala, vođen inovacijama, poduzetništvom i umrežavanjem: uz posredstvo institucija, tvrtki i start-up inovatora sa hrvatskog tržišta, nude sudionicima eventa mogućnost upoznavanja inovativnog inozemnog sustava te stupanja u kontakt sa relevatnim sudionicima.


Startup Natjecanje posvećeno je u stvarnosti inovativnim poduzetnicima i predstavlja priliku za petnaest hrvatskih start-upova da ispričaju i prezentiraju vlastite proizvode pred tvrtkama, investitorima i inkubatorima iz Hrvatske i inozemstva, kojima se otvara mogućnost da podrže razvoj putem nagrada i ulaganja.


Nagrađeni start-upovi, između ostalog, osvajaju izravno sudjelovanje na programu WMF2021 24.,25. i 26. lipnja u Riminiju i Online: najbolja prilika za projekte koje WMF okuplja sa ciljem stvaranja inovativnog i održivog ekosustava poduzetništva na svjetskoj razini, stvarajući mrežu tvrtki, ideja i međunarodnih projekata između Italije i inozemstva.


“Posljednjih mjeseci uvidjeli smo da međunarodna suradnja predstavlja temelj za razvoj koordinirane i učinkovite suradnje za postizanje zajedničkih ciljeva. Promicanje raznolikosti inovacija i širenje ekosustava uvijek je bio jedan od primarnih ciljeva festivala WMF, što potvrđuje i poziv za ubrzavanjem razvoja inovacija u Italiji i svijetu” objašnjava Cosmano Lombardo, CEO Search On Media i tvorac festivala WMF.

Kako bi zaokružili cijeli event, stvoren je i virtualni izložbeni prostor, idealan kontekst za stvaranje novih poslovnih prilika i umrežavanje sa tvrtkama, start-up inovatorima i stručnjacima iz sektora iz cijelog svijeta uz mogućnost da stupe u direktan kontakt unutar kabina ili privatnih soba. Također je organiziran i poseban dio za obuku i informacije: iz studija uživo će se emitirati prezentacije i diskusije o najvažnijim svjetskim temama i trendovima o digitalnim i društvenim inovacijama povezanima s Hrvatskom, uključujući i trenutke za show i zabavu.


Posjetite službenu web stranicu prvog međunarodnog događaja festivala WMF i istražite kako sudjelovati.

Svjetski događaji festivala WMF

U svrhu proširivanja kulture inovacija, poduzetništva i digitalnih tehnologija i izvan nacionalnih granica, WMF je pokrenuo novi projekt globalne suradnje koja obuhvaća 5 kontinenata  diljem 12 zemalja, s još toliko “satelitskih” događaja i inicijativa posvećenih inovacijama.

“Sa svjetskim događnajima započinjemo novi put, na globalnoj razini, za kojeg vjerujemo da je prirodni tijek razvoja kojeg je Festival pokrenuo prijašnjih godina” objašnjava Cosmano Lombardo.

Od Hrvatske do Australije, od Kanade do Kine, preko Španjolske, Francuske, Bugarske, Grčke, Poljske, Srbije i Tunisa. U ovim zemljama WMF donosi- osim formata i vlastite misije- događaje, produbljenje odnosa, analize i trenuke zabave, tretira  teme povezane s digitalnim i društvenim inovacijama, iz svijeta tehnologije i poduzetništva te učinke na mnoge aspekte digitalnog svijeta i na svjetsku zajednicu.

Sve navedeno, crpeći inspiraciju iz izvorne ideje Festivala donosi:

povodom svakog inozemnog događaja, otvarati će se pozivi posvećeni tvrtkama i brendovima u sektoru, pružajući na taj način povod za različita start-up natjecanja i u stvarnosti priliku za rast ne samo za sudionike, već i za zajednicu koja ih okružuje.

Pobjednički start-up inovatori sa različitih međunarodnih natjecanja biti će uključeni u sljedeće izdanje WMF-a u Italiji, koji je u 8 godina vlastitim inicijativama potaknuo rast inovacija cjelokupnog talijanskog i europskog područja, osiguravajući razmjenu ideja i projekata na međunarodnoj razini između Italije i inozemstva.


#zajednodouspjehaZa više informacija posjetite: www.webmarketingfestival.it/worldwide-events/

https://ccic.hr/wp-content/uploads/2021/03/Press-Release-WMF-Worldwide-Event-Vodnjan-HR.pdf