Zagreb Invest 2019. – administracija i dalje prepreka većem valu investicija

U organizaciji Centra za razvoj i ulaganja, dana 15.04. 2019., u Kristalnoj dvorani hotela Westin, održana je konferencija Zagreb Invest 2019. pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva regionalnog razvoja te Grada Zagreba.

Konferencija je okupila niz sudionika iz domaćeg poslovnog, institucionalnog i akademskog okruženja uz prisustvo inozemnih predstavnika iz Kine, Njemačke, Finske, Sirije, Bosne i Hercegovine, itd.

Jedan od partnera konferencije bio je i UTPUH, koju je predstavljao njen dopredsjednik Raoul Cvečić Bole.

Dopredsjednik je u svom govoru istaknuo važnost talijanskih investicija u Hrvatskoj, naglasivši da je Italija treći strani investitor, drugi uvozni partner te najveće izvozno tržište.

Na konferenciji se raspravljalo o području ulagačke klime, poticanju novih investicija te su se predstavljali konkretni ulagački projekti.

Kroz panel rasprave, sudionici su pohvalili treći krug porezne reforme, zaključivši da je investicijska klima bolja nego prije, ali su istaknuli i dva najveća problema investiranja u Hrvatskoj: manjak radne snage te spora i neučinkovita administracija.