Promocija kataloga članova

Dana 06. svibnja u zagrebačkom hotelu Academia, održana je promocija prve edicije Kataloga članova Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj.

Predsjednik Udruge, Francesco Ruffoli u svom pozdravnom govoru je naglasio važnost ove publikacije, koja prikazuje presjek svega što Udruga nudi i radi za svoje članove te istaknuo snage talijanske poduzetničke mreže u Hrvatskoj.

Katalog sadrži makroekonomsku sliku Hrvatske, objašnjava „sistema Italia“ – sustav internacionalizacije za talijanske poduzetnike te nudi uvid u popis članova s njihovim osnovnim djelatnostima.

Generalna tajnica, Andrea Perkov, istaknula je sinergiju koja se stvorila među poduzetničkom talijanskom mrežom u Hrvatskoj te  je ovaj Katalog članova još jedan od alata za povećanje vidljivosti snage talijanskih investitora. Osim članovima, Katalog će biti distribuiran i institucijama kako u Hrvatskoj, tako i u Italiji, kao i na svim događanjima, konferencijama, konvencijama i sajmovima na kojima Udruga sudjeluje.

Bila je to i prilika najaviti predstojeća događanja, poput Konferencije INVEST CRO koja će se održati u Zagrebu 12. lipnja pod pokroviteljstvom predsjednice RH, u organizaciji Poslovnog dnevnika.

Konferencija će biti odlična prilika upravo za isticanje snage talijanskog poduzetništva u Hrvatskoj, ali i suočavanja lokalnih vlasti s problematikama s kojima se investitori suočavaju.

Najavljena je i inauguracija izložbe „Montelupo Rosso Secret“ – izložba keramike iz toskanskog mjesta Montelupo Fiorentino, koja će zagrebačkoj publici prikazati 800 godina umjetnosti i obrtništva majolika, a bit će popraćena i s radionicama izrade keramike vrhunskih majstora Montelupa.

Izložba se realizira u suradnji Talijanskog instituta za kulturu i MUO, a koncept je djelo Fondacije Montelupo Fiorentino te Scuola di ceramica di Montelupo.

UTPUH je ponosan sponzor izložbe te koristimo priliku pozvati sve zainteresirane na inauguraciju 30. svibnja u 19:30 u MUO.

Networking kojim se nastavila večer uz izvrsnu, gotovo prijateljsku atmosferu, još jednom dokazuje zajedništvo i snagu talijanskih poduzetnika.

Više smo puta izdvajali činjenicu da je Italija prvi ekonomski partner Hrvatskoj, a iznos razmjene naše dvije zemlje iz prošle godine, koji se popeo preko 5 mil. €, to i potvrđuje.