Najava izložbe Montelupo Fiorentino

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti jedan veliki događaj koji će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO), izložba “Monte lupo Rosso secret”, koja nam donosi čuda majolika Monte lupo Fiorentino.

Izložba predlaže povratak velike povijesti Montelupo keramike, od srednjovjekovnih početaka do suvremenog doba, kroz svoje nepogrešive boje i inovativne oblike, dva ključna elementa koji su doveli do toga da je selo Valdarno povlašteno povijesno središte proizvodnje u Firenci i moderno mjesto napredne proizvodnje u industriji i dizajnu.

Središnja točka izložbe je ideja o predstavljanju kontinuiteta Montelupovog iskustva kroz izložbu dokumenata i radova ostvarenih između XIV. stoljeća i današnjeg doba, šireći pogled na sezonu umjetničkog obrtništva hranjenog vještim lončarima koji su aktivni u svojim radionicama.

Više od 800 godina povijesti toskanske umjetnosti i obrta koja još uvijek čuva tajnu slavnog crvenog pigmenta – nazvanog Rosso di Monte Lupo!

U sklopu izložbe održat će se radionice s majstorima Montelupo Fiorentino škole keramike, također otvorene za javnost. Prilika da vidite proces proizvodnje keramike, ali i da otkrijete vlastitu kreativnost!

Izložba je otvorena za jvnost od 31. svibnja do 9. lipnja 2019. godine.

Mjesto: MUO – Muzej za umjetnost i obrt

Adresa: Trg Republike Hrvatske 10

Grad: Zagreb

Datum: 31. svibanj 2019. – 9. lipanj 2019.

digitalna pozivnica Montelupo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *