Završen FEC 2017

U Opatiji se održalo treće izdanje Sajma franšize, financijski i konzultantskih usluga. Italija je sudjelovala kao zemlja partner izložbe organizirane od strane HGK Rijeka.

Izložbu je otvorio potpredsjednik Primorsko-goranske županije, Petra Mamule. Događaj pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore – Područnog ureda u Rijeci (HGK Rijeka te  Primorsko-goranske županije. Projekt uključuje Grad Opatiju, odjeljak Primorsko-goranske Hrvatske obrtničke komore (HOK PGŽ), TZ Kvarner, Hrvatske udruge za franšizno poslovanje (FIP) i Turističku zajednicu grada Opatije. Sponzori događanja su, Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR), a medijski partner je La Voce del Popolo. Italija, preko Generalnog konzulata Italije u Rijeci, sudjelovala je u  ulozi partnerske zemlje.

Na svečanosti otvaranja manifestacije su prisustvovali ličnosti iz institucionalne sfere, poslovnog, akademskog i diplomatskog sektora. Uz potpredsjednika Primorsko-goranske županije, u kristalnoj dvorani hotela Kvarner, bio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Skupštine Talijanske unije i  glavni urednik La Voce del Popolo, Roberto Palisca,  generalni tajnik Udruženja talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj (AIIC), Hrvoje Grenac i generalni konzul Republike Srbije u Rijeci, Goran Petrović. Među gostima je također uključena predsjednik Europske federacije franšiza (EFF), britanski Micheael Eyre, Emanuele Basile,  predstavnik  Assofranchising Italija, predsjednik gospodarske komore, industrije i poljoprivrede regije Venezia Giulia , Antonio Poletti i brojni drugi.

Na sajmu je sudjelovalo više od trideset izlagača, iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Mađarske, u potrazi za partnerima, kako bi proširili svoju poslovnu mrežu. Među institucionalnim štandovima nalazio se i onaj Generalnog konzulata Italije u Rijeci. Informo točka postavljena u suradnji s Assofranchising Italija i  Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj (AIIC). U brošuri Generalnog konzulata ljudi zainteresirani za mogućnost uspostave partnerstva s talijanskim tvrtkama mogu se informirati o standardima koji reguliraju franšizno poslovanje u inozemstvu.

Više u dnevniku la Voce del Popolo.