32^ svjetska konvencija talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu

Od 16. do 20. lipnja u Colli del Tronto (Ascoli Piceno) pod organizacijom Assocamerestero, Gospodarskom komorom Marche, u suradnji s Unioncamere i regijom Marche, održava se „32. svjetska konvencija talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu“, kao i „Susret glavnih tajnika talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu”, na kojoj ima čast sudjelovati i Talijansko-hrvatska gospodarska komora .
Ovaj događaj predstavlja važnu priliku za jačanje veza između sustava javne promocije i mreže gospodarskih komora u Italiji i inozemstvu, uključujući glavne institucionalne sugovornike. Konvencija okuplja vrhunske predstavnike 84 talijanske gospodarske komore u inozemstvu prisutne u 61 zemlji diljem svijeta te je ujedno prilika za nove suradnje, projekte i važne međunarodne inicijative.

Uz interne sastanke, tijekom ovih dana odvijaju se brojne radionice, operativni sastanci, javne sesije, paneli, okrugli stolovi, koji su otvoreri javnom sesijom “Opća stanja Made in Italy u svijetu” temeljeno na politici internacionalizacije zemlje i razvojnim izgledima talijanskog izvoza s govorima predsjednika Assocamerestero Maria Pozze, te predsjednika Gospodarske komore Marche, Gina Sabatinija. Sjednici su digitalnim putem i uživo prisustvovali i ministri Tajiani, Fitto, Lollobrigida u nazočnosti, razni dionici u internacionalizaciji talijanskog poslovanja u inozemstvu, poput predsjednika ICE-a Mattea Zoppasa i predstavnika SACE-a, SIMEST-a, CDP-a , Unioncamere. Održana su i tri tematska okrugla stola usmjerena na valorizaciju teritorija, zaštitu i promociju “Made in Italy” te privlačenje investicija. Drugi važni trenutak je susret izaslanika 84 talijanske gospodarske komore u inozemstvu s preko 250 talijanskih tvrtki zainteresiranim za širenje na strana tržišta u upoznavanje s mogućnostima i stvarnim poslovnim prilikama koje im se nude na međunarodnoj razini, a u personaliziranim terminima jedan na jedan (B2B). Tom je prigodom održan Area Meeting Azije, Južne Afrike i Oceanije, geografskog područja kojemu CCIC pripada. Tijekom sastanka govorilo se o nekoliko točaka, među kojima su: unapređenje upravljanja komorom, poboljšanje odnosa između CCIE i drugih subjekata u cilju promicanja internacionalizacije talijanskog poslovanja u inozemstvu; razmjena dobrih praksi između pojedinačnih komora u cilju veće usklađenosti i mnogim drugima.

Počasni Andrea Di Giuseppe s generalnom direktoricom THGK Andreom Perkov
Delegacija Talijansko-hrvatske gospodarske komore u Ascoli Picenu
Team building sa svih strana svijeta