Prezentacija projekta Stile Italiano u Balama

Jučer je u Balama održano predstavljanje web platforme i aplikacije Stile Italiano uz nazočnost predstavnika Unione Italiana i diplomatskih vlasti. Događaj je obilježio pokretanje platforme osmišljene za promicanje talijanskog poduzetništva u Hrvatskoj i Sloveniji. Projekt osmišljen 2017. proveden je zahvaljujući suradnji s raznim institucijama kao što su Generalni konzulat Italije u Rijeci, Veleposlanstvo Italije u Zagrebu, Talijansko-hrvatska gospodarska komora te ICE Zagreb. Financiranje je osiguralo Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje Talijanske Republike iz sredstava Zakona 73 za talijansku manjinu u Hrvatskoj i Sloveniji, preko Talijanske unije.

Izvor fotografija: La Voce del Popolo

Događaju u Istri nazočili su talijanski veleposlanik u Zagrebu Pierfrancesco Sacco, generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini te drugi diplomatski i institucionalni predstavnici istaknuvši važnu ulogu projekta Stile Italiano u promicanju talijanskog poduzetništva, kao i poticanju suradnje između talijanskih i lokalnih tvrtki.

Predsjednik UI-a Maurizio Tremul izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta, nadajući se da bi on mogao postati trajni alat suradnje u godinama koje dolaze. Istaknute su i prednosti suradnje UI, Talijansko-hrvatske gospodarske komore i talijanskih institucija, kako na kulturnom tako i na gospodarskom planu. Veleposlanik Pierfrancesco Sacco istaknuo je važnost interakcije i prijateljstva između Italije i Hrvatske u kontekstu Stile Italiano, istaknuvši dodanu vrijednost gospodarske suradnje dviju zemalja. Predstavnici institucija pozdravili su inicijativu, ističući kako može doprinijeti gospodarskom rastu i interakciji između različitih kultura prisutnih u regiji. Web platforma i aplikacija Stile Italiano ponudit će vidljivost i mogućnost umrežavanja talijanskim tvrtkama prisutnim u Hrvatskoj i Sloveniji, promovirajući njihove proizvode i olakšavajući kontakt s potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Događaj su svojim prisustvom i glazbenim nastupima obogatili i sudionici ispred HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci, trio Ceffè te komorni ansambl violina i gitara koji čine studenti pulskog odjela Studija klasične glazbe “Luigi Dallapiccola”.