Direktiva prefektima za provedbu kontrola u “pojačanim ograničavajućim područjima”

S obzirom na razvoj situacije u Italiji, šaljemo direktivu ministra unutarnjih poslova Italije i najnovija ažuriranja putovanja koja vrijede za Hrvatsku.

Direktiva prefektima za provedbu kontrola u ”pojačanim ograničavajućim područjima” nalazi se na sljedećoj poveznici, kao i obrazac o samostalnoj izjavi.

https://www.interno.gov.it/it/notizie/controlli-nelle-aree-contenimento-rafforzato-direttiva-ministro-lamorgese-prefetti

Nakon ulaska u Hrvatsku ljudi iz Italije prolaze zdravstveni nadzor čak i ako su zdravi. Opseg i vrsta zdravstvenog nadzora uglavnom ovise o vrsti i načinu prebivanja u Hrvatskoj. Bolesne osobe iz pogođenih područja šalju se u bolnicu na liječenje i dijagnostičke tretmane. Svi koji su bili na zahvaćenim mjestima 14 dana i razviju simptome respiratornih bolesti (iznenadni napad vrućice ili kašlja, kratkoća daha) trebaju ostati u kući / smještaju, izolirati se od ostalih članova obitelji i telefonom obavijestiti odabranog liječnika, epidemiologa teritorijalne vlasti ili službu 112. Postupci nadzora putnika koji ulaze u Hrvatsku definirani su na način koji jamči maksimalnu moguću zaštitu zdravlja stanovništva i putnika uz minimalni prekid međunarodnog prometa. Praćenje traje 14 dana nakon napuštanja pogođenog područja uspostavljenim ili lokaliziranim prijenosom novog koronavirusa.

Svi brojevi epidemiologa u Hrvatskoj na fotografiji!

Budite dobro!

Talijansko hrvatska gospodarska komora

#insiemepersuccesso