Premijer Plenković nakon sastanka s Ministrima i Kriznim stožerom

Premijer se obratio javnosti nakon sastanka s Nacionalnim stožerom i ministrima, koji je završio prije nešto više od pola sata.

“Stožer nastavlja s aktivnostima kao i dosad. Obraćat će se javnosti dvaput dnevno. U Hrvatskoj je do danas zabilježen 31 slučaj”, govori Andrej Plenković.

“Ministar Zdravko Marić nakon ovog sastanka ima sastanak s gospodarstvenicima, s predstavnicima maloprodajnih lanaca, kako bismo građanima uputili poruku da nema razloga za paniku, za stvaranje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne”, rekao je premijer.

Odgoditi plaćanje poreza…

Vlada će se fokusirati na radna mjesta. “Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak i na dobit i doprinosa. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama proračun će nadomjestiti”, rekao je Plenković.

Nema nastave u školama

“S obzirom da je školski sustav posebno bitan, da su djeca bitna, od ponedjeljka se staje s nastavom na dva tjedna.

Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, no nastave kao što je sada, neće biti”, rekao je Plenković.

Isto se odnosi i za fakultete.

Apel za starije građane

“Apeliramo na sugrađane starije dobi da budu posebno oprezni. Oni su najrizičnija skupina, neka se što manje izlažu i neka vode discipliniran način života u ovom trenutku”, rekao je Andrej Plenković.