Rijeka EPK 2020 – predstavljen program službene inauguracije

Svečano otvaranje Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020., službeno će se otvoriti u subotu 1. veljače 2020. Više od 500 ljudi sudjelovat će u svečanom programu jer će se tijekom dana na 30 različitih lokacija u samom središtu grada održati 70 evenata.

Program je predstavljen tijekom press konferencije koja se održala u subotu, 18. siječnja, i na kojoj je nazočio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je naglasio da će u svečanom programu sudjelovati preko 40 umjetničkih organizacija, udruga, poduzetnika i pojedinaca.

Direktorica tvrtke Rijeka 2020, koja upravlja projektom Rijeka EPK, Emina Višnić najavila je da će program 1. veljače započeti već u 7 sati ujutro u baru Skradin. Kroz dan će se u centru grada održavati brojne predstave,  izložbe i mnoge druge događaje.

Protokolarna ceremonija kojoj će nazočiti brojni predstavnici Europske komisije, Veleposlanici i Konzulati, predstavnici Vlade Republike Hrvatske, ministri kulture iz 16 zemalja Europske unije i predstavnici bivših i budućih europskih prijestolnica kulture održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan de Zajc u popodnevnim satima.

Središnji program inauguracije koji će se održati u riječkoj luci, voditi će Dalibor Matanić i nosit će naslov „Industrijska opera“ te će biti posvećen zvucima i glazbi, uz mix svjetla i tame.

Za više informacija pogledajte sljedeću web stranicu: https://rijeka2020.eu/cjelodnevni-program-otvorenja-epk-gdje-ces-biti-u-subotu-1-2-2020/