WAMGROUP proširio pogone i uložio 10 milijuna eura u Breznički Hum

09.lipnja 2022. godine u Brezničkom Humu otvoren je novi proizvodni pogon. WAMGROUP kao svjetski lider na tržištu transportera zapošljava preko dvije tisuće ljudi na 60 lokacija u 40 zemalja. Tvrtka je osnovana u Modeni u Italiji 1968. a u Hrvatskoj uspješno posluju od 2001. godine te unatoč korona krizi u ovo pandemijsko vrijeme odlučili su se za dodatna ulaganja i proširenje svojih pogona u ovu investiciju uloženo je preko 10 milijuna e

„Ovdje smo naišli na odličan i stručan kadar, koji nas je naveo da ulažemo i dalje u ove pogone. Hvala Vladi Republike Hrvatske, hvala talijanskom veleposlanstvu i konzulatu, gospodinu Šafranu, direktor Bojanu Hrabaru i naravno svim radnicima“ – kazao je Vaine Marchesini Wamgroupe.

Državna tajnica u izaslanstvu Predsjednika Vlade Republike Hrvatske u svom govoru okupljenim uzvanicima čestitala je Wamgrupi na dosadašnjim uspjesima i zahvalila što u Hrvatskoj prepoznaju potencijal za investiranje. 

Ovaj svečani događaj za Breznički Hum ali i za cijelu Varaždinsku županiju pa i Hrvatsku bio je popraćen i ceremonijalom rezanja vrpce te službenog otvorenja pogona od strane Vaine Marchesinia i župana Anđelka Stričaka. 

Naravno da ovakav značajan događaj nije mogao i bez predstavnika Italije. 

”Posebno mi je drago predstavljati Italiju u ovakvim trenucima, jer imamo što za pokazati, odličnu kulturu, gastronomiju, turizam, ali i snažno gospodarstvo, bilo da se radi o malim, srednjim ili velikim tvrtkama. Posebno mi je drago što se u posljednje vrijeme događa jedno novo otkrivanje, novo povezivanje između Hrvatske i Italije, kao kada se dva stara prijatelja sretnu. Jako puno je novih inicijativa, projekata, a evo i ovaj je jedan  od njih” istaknuo je Veleposlanik Italije u Zagrebu NJ.E. Pierfrancesco Sacco. Osim njega događanju su prisustvovali je Voditelj gospodarske misije Ilario Schettino, direktorica za vanjsku trgovinu ICE Sandra Di Carlo. Uz članove Upravnog vijeća Talijansko hrvatske gospodarske komore, dopredsjednici Alessio Cioni i Roul Cvečić Bole, Giorgio D’Ascenzo – direktor Wam Adria, Peter Ferluga, direktor De’ Longhi Hrvatska, Iva Lesjak, predsjednica Vijeća Revizora, Hrvoje Grenac Voditelj pravnih poslova te Andrea Perkov, Generalni tajnik THGK.