WE MAKE FUTURE

Prvi festival inovacija u vrijeme Covid-19 je talijanski: WMF Online – Prošireno izdanje od 4. do 6. Lipnja,  putovanje u budućnost između tehnoloških, digitalnih i društvenih evolucija za poboljšanje planeta

S više od 200 govornika i gostiju, WMF se vraća jedinstvenim i inovativnim formatom i bogatim programom treninga o novoj ulozi internetskog multipleksa:

30 sala o temama vezanim za web marketing i inovacije te Mainstage u formatu TV emisije koja je bila domaćin i u naredna dva dana održat će inspirativne razgovore i svjedočanstva o izazovima sadašnjosti i budućnosti u svjetlu nove zdravstvene krize i šire.

Među gostima Sophia Robot, Claudio Marchisio, Andrea Scanzi, Gessica Notaro, premijerka protiv mafije Giuseppe Lombardo, Andrew McAfee iz MIT-a u Bostonu, The Social Status.

Najveće startup natjecanje u Italiji također se vraća i prvo je u cijelosti digitalno, zajedno s Expo Online Area.

 Među novostima je i prva nacionalna Procjena digitalnih vještina u Italiji.

Unutar više od 30 sala čuli smo intervencije stručnih govornika i predstavnika međunarodnih marki kao što su Twitter, Mozilla, Oracle, IPSOS, Hewlett Packard Enterprise i Microsoft.

Među novim salama ovog izdanja ONP i filantropija, video i podcast te izvozno i ​​međunarodno tržište.

Upravo ova sala održana je u suradnji s Talijanskim gospodarskim komorama u inozemstvu i uz sudjelovanje generalnih tajnika Malte, Hrvatske, Srbije, Francuske / Lyon, Vijetnam, Australija / Sydney, Kanada / Vancouver i Tunisa, što WMF Online čini festivalom s međunarodnim karakterom.

Uvodni govor Generalnog tajnika Assocamerestero, prof. Gaetano Fausto Esposito predstavio je svijet talijanskih gospodarskih komora u inozemstvu čime jasno pokazuje snagu i važnost ove svjetske mreže koja bi se uistinu mogla podnasloviti “We make future”.

Uz predstavljanje Hrvatske kao atraktivnog odredišta za ulaganja, inovacije i digitalizaciju, Generalna tajnica Talijansko-hrvatske gospodarske komore Andrea Perkov, govorila je o pristupu financiranju za mala i srednja poduzeća, državnim poticajima i uslugama koje Komora nudi kao potporu talijanskim tvrtkama u Hrvatskoj.

Zahvaljujući WMF timu, talijanski svijet komora u inozemstvu još jednom se dokazao kao referentna točka za talijanske tvrtke, s kompetentnim osobljem koje poznaje stvarnost u različitim zemljama izvan Italije.

Kompletnu snimku jučerašnjeg Live prijenosa Sale Export možete pogledati na